Animo is opgericht in 1952 en het eerste optreden volgde een jaar later samen met de Veldense Fanfare. Het koor telde toen tussen de 50 en 60 leden.

In de jaren die volgden heeft het koor met succes deelgenomen aan diverse concoursen, concerten, zangers dagen  en Korenfestivals. Er waren optredens met fanfares, solisten en andere bekende koren in binnen- en buitenland.

Succesvol waren de
reizen naar Lahnstein en  3x de deelname aan het Internationaal Zangconcours in Lindenholzhausen in de tachtiger-  en negentiger jaren.

Vriendschappelijke contacten heeft Animo opgebouwd met koren uit Osterwald en Buchheim, waarbij met het laatste koor nog regelmatig uitwisselingen plaatsvinden.

Jubilea zijn altijd groots gevierd met concerten in  het Europees Parlement in Straatsburg (2002)  en in Velden met de Maastrichter Staar. Ook John Bröcheler en Willy Caron zijn belangrijke gasten geweest bij ons. Met het concert “Anders dan Anders” tezamen met popkoor Bravoure en de drumband van de Fanfare oogstten we succes.(2012)

Optredens in  Wenen (1991) , Berlijn (2009), en in 2016 in het Concertgebouw Amsterdam waren hoogtepunten.

Het vorige jaar bestond Animo 65 jaar en dit jubileumjaar werd gevierd  met een koorreis naar Buchheim, een jubileumconcert en een geweldige Caecilia-feestavond.

Momenteel heeft Animo zo rond de 40 leden. Het koor staat sinds 1 maart onder de bezielende leiding van Rob Meyboom.

We hanteren een gemengd repertoire, dat bestaat uit (licht) klassiek, religieus, musical en populair. De werken komen uit verschillende periodes, bestaan uit verschillende talen en worden met piano begeleiding of à capella uitgevoerd.

In voorbereiding zijn momenteel de deelname aan een Vierkorenconcert, een Seniorenmiddag en een optreden tijdens de Kerstmarkt en Tweede Kerstdag in deAndreaskerk.

Nieuwe leden zijn meer dan welkom op de repetitie op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Vilgaard in Velden.